Feltöltés dátuma: 2020. december 26.

 

Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program - Idegenvezetők támogatása - Pályázat

Írta: Bartáné Szilágyi Zsuzsanna, idegenvezető

 

A turizmus Baranya mindennapi életében jelen volt, (van), és reméljük lesz is, hiszen rengeteg természeti és kulturális értéket, kincset rejt a táj.

Én Pécsen születtem, itt tanultam, itt élek, imádom városomat és régiómat. Aktív idegenvezetőként lassan 30 éve osztom meg az ide érkező vendégekkel a térség titkait, meséit, féltve őrzött értékeit. A Pécs Turizmus Közhasznú Egyesület tagjaként pécsi és baranyai idegenvezetőket képviselem a régióban és Magyarországon, rendszeresen részt veszek szakmai továbbképzéseken, fórumokon. Rengeteg szakirodalmat tanulmányoztam át, kutattam a régmúlt titkait, figyelem mindennapi lüktetését és fejlődését Baranyának. Klasszikus és tematikus túrákat vezetek magyar és külföldi turistáknak, mely során a vendégeket élményekkel látom el, valamint lehetőséget adok arra, hogy városomat, régiómat, hazámat az idelátogató vendégek más szemmel nézhessék.   

A pályázathoz választott tájegység bemutatására szeretett otthonomat – Pécset és Baranyát – választom, melynek turisztikai kincstárát 2 tematikus túraútvonallal bővíteném.

  • „Gasztrotúra Baranyában” – Ahol megismerjük és megkóstoljuk régióm gasztronómiai különlegességeit, finomságait, s mindezt szellemi és kulturális táplálékkal fűszerezzük.
  • „Török nyomában Baranyában” – 2026-ban a mohácsi csata 500 éves évfordulójához közeledve időszerű a török nyomába eredni. Felfrissítjük tanulmányainkat, meglátogatjuk török emlékeinket, amit számos friss kutatás eredményeivel egészítek ki az ez iránt érdeklődőknek.

A teljes pályázati anyag letölthető a következő linkekről:

Pályázat szöveges részének letöltése DOCX formátumban

Pályázat képmelléklete

Teljes pályázat - PDF formátumban (nézhető, letölthető)