KONTRASZT NYOMDA NYOMTATÓ- ÉS GÉPFEJLESZTÉSE, INFRASTRUKTURÁLIS BERUHÁZÁSA

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív program keretén belül, a „mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása kombinált hiteltermék” keretében a Kontraszt Plusz Kft. eszközbeszerzést és infrastrukturális beruházást valósított meg. A „Kontraszt Nyomda nyomtató- és gépfejlesztése, infrastrukturális beruházása” című projekt 5,14 millió Ft vissza nem térítendő támogatást valamint 10,28 millió Ft visszatérítendő kedvezményes hitelt kapott. A támogatás Európai Uniós és hazai támogatásból valósult meg.

Projekt kódszáma: GINOP-1.2.3-8-3-4-16-2017-00684
Projekt címe: Kontraszt Nyomda nyomtató- és gépfejlesztése, infrastrukturális beruházása
Projekt fizikai befejezésének dátuma: 2019. március 4.
A vissza nem térítendő támogatás összege: 5,14 millió Ft.
A visszatérítendő hitel összege: 10,28 millió Ft.
Támogatás intenzitása: 30%

Cégünk projekt keretén belül olyan nyomdai eszközöket szerzett be, amelyek növelték versenyképességünket a gyorsabb és nagyobb kapacitású eszközök beszerzésével. Az infrastrukturális beruházással pedig jobb helykihasználás, a munkafolyamatok optimalizálás valósult meg.

Beüzemelésre került egy Canon VarioPrint 135 fekete-fehér digitális nyomtató. Ez a hasonló gépekhez képest egyedülálló nyomatminőséggel (nagynyomdai minőség) és termelékenységgel rendelkezik. Számtalan olyan funkciója van, amelyek segítik a vegyes (színes és fekete-fehér) anyagok költséghatékony előállítását.

Üzembe helyeztünk egy GRAFCUT G73 72 cm vágásszélességű, elektromos, programozható vágógépet, amely gyorsabb, pontosabb vágást tesz lehetővé, ezzel növelve a termelékenységet és csökkentve a selejtet.

A CYCLOS GPM-450 SA elektromos, programozható bígelő-perforáló, a programozható kivitel miatt a papírt egy menetben több helyen is képes bígelni átállítás nélkül. Ez nagy sebességnövekedést jelent.

Az infrastrukturális beruházás keretén belül beüzemelésre került egy 2 megállós kisteherfelvonó. Ez összeköti a földszinti munkatereket az eddig kihasználatlan pincével. A pincét most raktározásra és időszaki munkák elvégzésére használhatjuk. Így 50%-al növeltük a hasznos alapterületet és további egy munkaállomást tudunk kialakítani a földszinten.

A projekt megvalósítási időszaka 2017.április 12-től 2019. március 4-ig tartott. A projekt keretében elnyert támogatási összegből a fentebb megnevezett eszközbeszerzéseket, beruházásokat valósítottuk meg.

További információ kérhető:
Barta Ákos, sajtóreferens
Elérhetőség (72/222-511, Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)